Vinylpladen - kvalitetsbevisst forhandler siden 2010

Vinylpladen.no er et resultat av hardt og målrettet arbeid siden høsten 2010. Nettbutikken åpnet våren 2011 med en ambisjon om å være alles favorittbutikk for vinyl – nye som brukte – og alt som hører med; lommer, vinylpleie, vinylutstilling, tilbehør til spilleren m.m.

Nedenfor finner du våre kjøpsbetingelser. Klikk her for informasjon om hvilke vilkår vi har endret og oppdatert i forbindelse med GDPR.

Vi godtar følgende betalingsmåter: Vipps, Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard debit og muligens flere (spør oss).

Vi betaler alle kortgebyrer og standard transaksjonskostnader for din handel.

Ved nettbetaling reserveres ordrebeløpet på kontoen din og debiteres først ved sending/henting. Enkelte betalingsmetoder kan by på utfordringer hvis beløpet ikke debiteres i løpet av 30 dager. Derfor forbeholder vi oss retten til å kreve forskuddsbetaling og debitere ordrebeløpet tidligst 20 dager etter bestilling, selv om alle varer ikke er sendt/hentet (noe som kan skje ved restordre eller forhåndsbestillinger). Hvis du bruker denne muligheten, påvirker ikke det angreretten eller andre forbrukerrettigheter.

Vanlige LP-er, både nye og brukte, sendes med innerlommer og ytterlommer av god kvalitet. Hvis det er mer enn én vinylplate i omslaget, så sender vi naturligvis til tilsvarende antall innerlommer slik at du ikke mangler noen.

Alle brukte plater rensen grundig med profesjonelt utstyr. Vi bruker en spesialblanding av skånsom, men effektiv rensevæske som passer perfekt til eldre plater. Bruktplatene dine skal være helt frie for smuss, mugg eller annet når du mottar dem.

Plater med brutt emballasje sender vi ute av omslaget for å unngå seam-split under forsendelsen, altså det problemet der omslagets sider er banket i stykker pga. en plate som ikke ligger stille under frakt. Vi pakker tett og trygt slik at du mottar intakte varer.

Vær oppmerksom på at bildene som vises under et enkelt produkt ikke er bilder av det faktiske produktet, og representerer derfor ikke den faktiske tilstanden til bl.a. omslaget.

Vi kan ikke alltid garantere levering. Spesielt i forhold til bestillingsvarer, forhåndsbestillinger og «Record Store Day»-utgivelser kan begrensede utgaver føre til at vi må kansellere en kundebestilling helt eller delvis. Hvis et opplag er begrenset, forbeholder vi oss retten til å nedgradere kundebestillinger til én stk. per kunde.

Vi leverer til fastlands-Norge med en leveringstid på 2-4 virkedager for lagervarer.

Du får fri frakt når du handler minst fem varer. Ved fire varer eller færre, er fraktprisen allikevel rimelig.

Velg selv om du ønsker distribusjon eller levering til utleveringssted. Bor du på en øy uten bro anbefaler vi at du enten velger et bestemt utleveringssted eller bestiller med hjemlevering for ikke å risikere at pakken må hentes på andre siden av vannet.

Du får et sporingsnummer så snart vi har pakket ordren.

I utgangspunktet leveres ordren samlet. Hvis ordren inneholder varer med forskjellige leveringstider, sendes ordren først når alle varene er klare til forsendelse. Du kan bestille dellevering mot et gebyr pr. forsendelse.

Det tas forbehold om at varer kan være restnoterte, noe som forlenger leveringstiden.

-

Hos Vinylpladen.no har du utvidet angrerett i hele 100 dager fra du mottar ordren.

Hvis du angrer hele eller deler av kjøpet, kan du følge instruksjonene på siden Retur og reklamasjon eller gjøres oss oppmerksomme via e-post. Da sender vi instruksjoner om hvordan du returnerer varene.

Det er fullt mulig å returnere deler av en ordre, og vi vil utelukkende refundere de returnerte varenes andel av ordrebeløpet.

Varer kan returneres ved hjelp av vår returportal. Returfrakten er for egen regning, og varene skal være i samme stand som ved mottak – uten bruksmerker og ev. emballasje skal være ubrutt.

Vi sender deg en lenke hvor du kan bestille billig returfrakt.

Du får returnert beløpet for varen når lageret vårt mottar returen.

Det er kundens ansvar at returnerte varer pakkes forsvarlig inn slik at varen ikke påføres skade under returen.

Hvis Vinylpladen.no mottar en returvare med skade eller brutt forsegling, forbeholder vi oss retten til å motregne det refunderte beløpt mot et estimat for den tapte verdien.

Hvis en ordre, f.eks. ved delvis returnering, ikke lenger oppfyller kriteriene for fri frat, så motregnes det refunderte beløpet med et fraktgebyr.

Vi bytter alle julegaver helt frem til 1. februar. Det fungerer som en utvidet angrerett.

Vi tilbyr også utvidede bytterettigheter til andre høytider, bursdager og lignende, dersom du er tidlig ute med gavehandelen. Send oss ​​en e-post etter bestilling, med datoen for levering av gaven, og vi vil garantere mulighet til å bytte.

24 måneders reklamasjonsrett. Ved feil eller mangler på mottatte varer, kan du henvende deg til vår support på support@vinylpladen.no.

Hvis du mottar en vare som er skadet under frakt, må du sende en reklamasjon i løpet av tre virkedager med bildedokumentasjon på skaden på varen og på emballasjen. Disse kravene sikrer at vi kan få erstatning fra fraktselskapet.

Ved defekte produkter kan du få full refusjon av beløpet du betalte for varen. Disse pengene får du så snart det skadede produktet er mottatt på vårt lager.

Hvis problemet er synlig på varen, f.eks. et skadet omslag eller riper i en ny plate, så skal kunden dokumentere dette med bilder som tydelig viser defekten/feilen. Hvis et plateomslag er defekt og denne defekten er synlig gjennom plastikkforseglingen, kan du bare garantere kostnadsfri reklamasjon så lenge forseglingen er intakt.

Hvis problemet er avspilling av en vinylplate og defekten ikke kan ses, men høres, så er det kundens ansvar å sikre at problemet ikke skyldes brukerens eget musikkanlegg. De fleste henvendelser angående lydproblemer eller problematisk avspilling stammer fra utfordringer med kundens eget oppsett. Vinylplater er alltid litt forskjellige, og spesielt nye trykk kan oppføre seg uhensiktsmessig på en feil innstilt platespiller, ved slitt stift/pickup eller lignende. Vi anbefaler at kunden først stiller inn platespilleren riktig og sikrer at ingen deler er slitt. Plata kan med fordel prøve på et annet anlegg for å dokumentere at defekten ligger i selve plata. Hvis ikke feilen kan gjenskapes med Vinylpladen.no sitt oppsett, forbeholder vi oss retten til å behandle saken som et angret kjøp der returfrakten belastes kunden.

Vinylplater er et veldig fleksibelt materiale som kan være litt skjeve av ulike årsaker. Skeivheten kan ikke høres under avspilling med mindre forvrengningen er ekstrem. Vi anser at et løft av kanten på en plate på mindre enn 2 mm, plassert på en flat horisontal overflate, ikke kan anses som en defekt under normale omstendigheter, men snarere som en naturlig del av mediet i dag. Hvis lydforvrengning fortsatt kan spores, gjelder forholdene ovenfor der problemet må kunne reproduseres Vinylpladen.no sitt oppsett.

-

Våre nettsider bruker informasjonskapsler i henhold til overnevnte formål. En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen din for å gjenkjenne tilbakevennende besøk. Det lagres ingen personopplysninger i informasjonskapslene våre, og de inneholder ikke virus.

Vi bruker informasjonskapsler på dette nettstedet for å tilby funksjoner som å ha en «handlekurv» knyttet til økten din. I tillegg bruker vi informasjonskapsler til å forbedre nettbutikken ved hjelp av anonym besøksstatistikk og lignende. Vi bruker ikke informasjonskapsler for å «spionere» eller «fange» personopplysninger.

Kapslene sletter seg selv etter et visst antall måneder (kan variere), men de fornyes ved hvert besøk. Hvis du ønsker å slette informasjonskapslene, kan du lese hvordan her.

Vi bruker informasjonskapsler til å føre statistikk over antall brukere samt innhenter opplysninger om kjønn, alder, geografi og interesse. Dette gjør vi for å tilpasse innhold og annonser.

Vinylpladen bruker informasjonskapsler fra Google Analytics (tredjepart). Dette kan velges bort her.

Bruk av personopplysninger

Personopplysninger gis aldri til tredjeparter, med mindre du selv uttrykkelig gir ditt samtykke til dette, og vi samler aldri inn personopplysninger uten at du selv har gitt oss denne informasjonen ved registrering, kjøp eller deltakelse i en undersøkelse osv. Her samles det inn informasjon om navn, adresse, postnummer, e-post, kjønn, alder, interesser, holdninger og kunnskap om ulike tema.

Personopplysninger brukes til å fullføre kjøpet eller tjenesten som opplysningene ble samlet inn i forbindelse med. Informasjonen brukes også for å bli bedre kjent med deg og andre brukere av nettstedet. Denne bruken kan bl.a. inkludere forskning og analyser rettet mot å forbedre produktene, tjenestene og teknologiene våre, samt vise innhold og annonsering skreddersydd for dine interesser og hobbyer.

Kontakt vedr. personopplysninger

Hvis du ønsker tilgang til de opplysningene som er registrert om deg av Vinylpladen, kan du sende en henvendelse til oss på support@vinylpladen.no. Har vi registrert feil data eller har du andre innsigelser, kan du sende en henvendelse til samme adresse. Du har mulighet til å få innsikt i hvilken informasjon som er registrert om deg, og du kan gjøre innsigelser mot en registrering i henhold til reglene i personvernforordningen.

Beskyttelse av personopplysninger

I følge personopplysningsloven skal personlige opplysninger oppbevares trygt og fortrolig. Vi lagrer personopplysningene på datamaskiner med begrenset adgang som er plassert i kontrollerte anlegg, og våre sikkerhetsforanstaltninger kontrolleres løpende for å avgjøre om brukeropplysningene håndteres forsvarlig og under stadig hensyn til dine rettigheter som bruker.

Personopplysninger slettes eller anonymiseres fortløpende etter hvert som formålet de ble samlet inn for slutter.

Den raskt utviklingen av Internett betyr at endringer i vår behandling av personopplysninger kan bli nødvendige. Vi forbeholder oss derfor retten til å oppdatere og endre eksisterende retningslinjer for behandling av personopplysninger. Gjør vi det, endrer vi selvfølgelig datoen for «sist oppdatert» øverst på siden. Ved større endringer gir vi deg beskjed i form av en synlig melding på nettstedet vårt.

I det omgang dine personopplysninger behandles, har du ifølge personvernforordningen rett til å få opplyst hvilke personopplysninger som kan registreres. Hvis det viser seg at opplysningene som registreres om deg ikke er riktige eller er villedende, har du rett til å få disse rettet, slettet eller blokkert. I tillegg kan du til enhver tid ha innsigelser mot at opplysningene om deg behandles ytterligere. Du kan også til enhver tid tilbakekalle samtykke til registrering. Du har mulighet til å klage på behandling av opplysninger og data om deg. Klagen sendes til Datatilsynet i henhold til personopplysningsloven.

Vi bruker loggstatistikk, som betyr at et system automatisk samler inn statistisk informasjon som kan gi oss et bilde av hvor mange besøkende nettsiden vår har hatt, hvor de kommer fra og hvor på nettsiden de forlater osv.

Vi bruker loggstatistikk med mål om å optimalisere nettsiden og dens funksjonalitet for å gi en bedre opplevelse.

Bilder knyttet til en vare er ikke fotografier av selve produktet, men kun veiledende omslagskunst eller lignende.

Uoverensstemmelse mellom bilde og levert produkt kan forekomme i sjeldne tilfeller. Villedende bilder er ikke grunn til reklamasjon dersom tittelen er korrekt.
I rimelig grad gjelder dette også annen produktinformasjon, inkludert sporliste, utgivelsesdato, vekt, farge osv., der vi bestreber oss på å være så nøyaktige som mulig, men vi forbeholder retten til avvik. Noen ganger kan et plateselskap gjøre endringer på et produkt, som å endre vinylfarge eller lignende, uten å endre strekkoden eller informere butikkene, og vi forbeholder oss retten for eventuell feilinformasjon dette kan medføre. Hvis det er en spesiell detalj som er av avgjørende betydning, kan vi kontaktes for å garantere riktigheten av informasjonen.

Det er kundens ansvar å lese og forstå angitt artikkelinformasjon, herunder opplyst tilstand på brukte vinylplater. Det kan ikke reklameres for forhold som gradering av tilstand osv. som Vinylpladen.no har angitt, men som kunden var uoppmerksom på ved kjøpstilfellet. Angreretten gjelder alltid.

Ved enkelte plateutgivelser følger det med instruksjoner om hvordan du kan laste ned en digital kopi. Da opplyser vi også om at denne muligheten følger med. Vi kan ikke garantere at den fungerer eller ikke plutselig opphører, siden det er en ytelse fra produsenten/plateselskapet. Det er veldig vanlig at en plateutgivelse plutselig og helt uten forvarsel mister nedlastingsmuligheten. Vi sjekker jevnlig informasjonen om utgivelsene, men skulle du mot formodning få et produkt uten medfølgende (og fungerende) nedlastingsinstruksjoner, så kompenserer vi med en gavekort på ~30 kr per feilinformasjon. Hvis nedlastingsmulighetene er avgjørende for kjøpet, så ta kontakt med oss før du handler.

Vi tar forbehold om skrivefeil og lignende i oppgitt tilgjengelighet, leveringstid, priser med mer.

Vinylpladen ApS
Jens Juuls Vej 28M
DK-8260 Viby J


Organisationsnummer: 929 137 434MVA
support@vinylpladen.no