Vurdering av LP-platenes tilstand

Vi vurderer alle brukte LP-er basert på den mest anerkjente graderingsskalaen: Goldmine Grading System. Denne skalaen dukket opprinnelig opp i 1974 i en publikasjon av Goldmine Magazine. Trykk på et nivå på skalaen nedenfor for å lese mer.

Omslaget

Omslaget og alle innlegg, som tekstblader, hefter og plakater, er i perfekt stand.

Plata

Plata er helt ny og fri for riper, andre synlige defekter og smuss. Det er ingen nedsatt lydkvalitet. Plata er i dette tilfellet helt perfekt.

Omslaget

Coveret kan ha litt slitasje eller være lettere krøllet.

Plata

Man kan godt se at platen har blitt spilt før, men det kan ikke høres på kvaliteten ved avspilling.

Omslaget

Coveret og innlegget har normal slitasje uten større defekter og er absolutt akseptable.

Plata

Platen har mest sannsynlig blitt spilt mange ganger, noe som kun har forringet lydkvaliteten litt, selvom det er synlige merker og lette risser på overflaten.

Omslaget

Coveret og innlegget er krøllet og slitt. Det kan være misfarging og papiret kan være revet og senere forsøkt reparert.

Plata

Platen har blitt spilt så mange ganger at det er merkbar forringet lydkvalitet. Det kan noen lette forvrengninger og merkbare risser.

Omslaget

Coveret er opprevet, skittent eller delvis ødelagt.

Plata

Platen kan likevel spilles av, men den har ikke blitt behandlet godt. Det kan forekomme en del støy, risser og nålen kan hoppe.


Du kan også lese litt om de begrepene vi bruker.

Cut-out

Når plateselskapene står igjen med et restlager av en bestemt utgivelse, velger de ofte å skjære et lite merke i kanten på omslaget for å gjøre oppmerksom på at denne platen er sterkt nedsatt i pris. Dette er blant annet for at butikkene også skal selge plata til nedsatt pris og at angreretten bortfaller. Cut-out-merket er som regel diskré og påvirker aldri selve plata.

Seam-split

Under flytting og frakt kan plater som ligger i omslaget slå hull på sidene. Derfor sender Vinylpladen.no alltid brukte plater tatt ut av omslaget og lagt i beskyttende innerlommer.